Välkomen till Malmö

i Alex Lewrentz blog tas det upp ett fenomen som länge gäckat oss DJ’s som har det som leverbröd..
Nu kanske inte allt i inlägget är just som i Malmö men fenomenet börjar verkligen mer o mer bli som just i STHLM och som han skriver..
Det är ju så klart gått längre i STHLM av många olika anledningar, men vi e på godväg ditt..

Man har länge sett o hört många av dessa sovrums dj’sen försöka sig på yrket men tack o lov so far misslyckats..
Missförstå mig inte! Klart alla som vill ska prova på och försöka sig på ett yrke dom verkar tycka är intressant och kul..
Dock faller det vanligare nu att många ser det som en cool grej och har man bara rätt cd spelare o mixer i sovrummet så är man DJ..
Det är helt klart inte som för, då man tittade, lyssnade och lärde sig innan man öppnade flabben..
Som alex skriver kämpar fler mer på att ljuga och påstå om sina olika kunskapper o meriter än att bli bra och lära sig..
Jag tycker han satte spiken i kistan i ämnet och tänkte tipsa er som e intresserade om det..

Här kommer det i sin helhet..

Det verkar som att DJ-yrket nu för tiden handlar enbart om att skapa sig ett namn och ett påhittat CV. Det där med skills det är något man samlar på sig senare… alltså om man får tid över.

Fråga mig – jag är nämligen en av dem som gått den vägen!

Jag har dock genom hela resan alltid varit väldigt noga med att verkligen lära mig allt och snabbt införskaffa dessa skills, men jag erkänner – när jag började spela skivor så var jag ett skämt! Ett jävligt connected skämt dock!

Till skillnad mot de flesta andra så har jag också ALLTID varit ärlig med vad jag gjort/inte gjort och aldrig lurat mig till ett gig. Det tycker jag nämligen är lågt. Nästan lika lågt som Glocalnet.

Här om dagen skrev jag om en person som “marknadsförde sig på gamla meriter”, men ju mer jag tänker på det så är det ju fan just dessa gamla meriter som borde räknas idag när precis ALLA tror att de är DJ’s! Det är ju nästan till den gränsen att det blivit komiskt! Jag får varje vecka brev av folk som frågar om “det duger med att köpa två CDJ-1000MK3 spelare och en DJM-800 mixer att ha hemma” ?! Och musiken, den skaffar de ju enkelt genom alla bloggar. Är dom automatiskt DJ’s då?!

Vad har hänt?! Varför skall man ha utrustning hemma för 50.000 i sovrummet? För att impa och få ligga?

Gamla ingrodda meriter och spelningar på legendariska klubbar som inte ens existerar längre. Det är fan the shit! Kolla min bästa vän DonTomaso! Han har meriter jag bara kan drömma om. Spendera några timmar i hans värld och bläddra igenom hans gamla skivbackar – då förstår du! Nya meriter är faktiskt jävligt enkla att skapa, bara man känner lite folk i krogbranschen… Så är det.

Ångrar lite mitt tonfall i det förra inlägget. Jag menar personen brevet handlar om är ju en sjukt omtyckt och skön snubbe och i mitt försök att “skapa lite debatt” om denna konstanta falska marknadsföring av “nya” DJ’s så blev det liksom lite fel. Han tillhör ju det gamla goda gardet och förtjänar verkligen inte den sjö av kommentarer (nu har jag rensat lite) som efterföljde…

Jag blir bara så jävla trött på dessa sovrums-dj’s som står bredvid mig och berättar om alla ställen de spelat på och påstår att de har alla låtar (som är osläppta – dessutom på vinyl) när jag spelar och försöker vara något de inte är. Ännu värre när folk jag “känner” gör det. Jag menar, jag tycker ju redan om dem som personer… de behöver inte översälja sig själva till mig. Speciellt inte med lögner.

När jag sen ser deras namn på inbjudningar och affischer med namn på klubbar jag jobbar för inom parentes efter sig – så mår jag faktiskt illa. Det räcker inte med att ha spelat på ett ställe EN GÅNG, eller att man har besökt en nattklubb för att det skall kunna stå där. Men skall sanningen fram så är det också arrangörerna som ofta hetsar fram detta. Det måste få ett stopp för snart har alla DJ’s samma meriter. Samma “inom parentes”, haha…

Vet inte om ni hajjar något alls av detta inlägg, men jag hoppas att de som är berörda gör det i alla fall. Sensmoralen är något i stil med att “gamla meriter rostar aldrig” – det gör däremot nya.

Och väldigt snabbt dessutom.

One Response to “Välkomen till Malmö”

 • JoeyMassa:

  Amen till det som sägs. Vill kanske inte påstå att jag är expert på ämnet då jag inte varit ute i marknaden lika länge men vill samtidigt inte påstå att jag inte märkt av detta galet mkt.

  Tycker det börjar gå lite väl långt när man får ett samtal en kväll;
  “Tja, duu jag har en kompis som ska ha fest snart. Jag har erbjudit mig själv som dj, du vill inte lära mig lite, kan lätt betala dig för lektionerna”

  Liksom herregud, man lär sig inte det bara för att, tycker personligen att dt krävs lite mer än åsikten “oj, va coolt jobb” för att bli dj. Innan jag själv började öva självmant och så hade jag en enorm passion för just musik, yrket etc. Ju mer jag övade och satte enormt mycket tid på dt desto bättre kände man att man blev och började inte ens lira ute trots att andra sa att jag kanske var redo. Nu när jag tänker efter var jag INGENTING då det är mer än att bara öva på ett pioneercase som krävs märkte man sedan. Det blev att man var ute lärde sig mer. Lärde sig lyssna, tänka o känna publiken så att man inte bara spelade efter eget hjärta utan även hjärna med!

  Håller med att varje person har rätt att prova på ett yrke man känner att man tkr om, men just titeln DJ är ngt som grovt missbrukas dessa dagarna.

  Dock börjar jag verkligen oroa mig som fan nu när DJ-Hero släppts.

  Fick ett SMS häromdan “fan va fett DJ-Hero är, ska lätt bli Dj”.

  Herregud! Detta Säger jag inte som en DJ på heltid snarare upcoming Dj. En person som respekterar yrket och har förstått värdet av det och hur mkt mer jobb man gör än vad folk egentligen tror om detta yrket. Tron om att allt handlar om att crossfade:a. Visst vill man lira på en rockklubb är det kanske allt som krävs. Men för att kunna skriva in lite större klubbar på meritlistan krävs MYCKET mer än det!

  Respekt till alla som verkligen inser värdet av det jobb man lägger ner på detta.

  Peace, Love & House Music!

Leave a Reply

Facebook Twitter YouTube SoundCloud
Sponsor

Twitter Button from twitbuttons.com

Archives