Vad händer med Malmö’s nattliv?

Ett gemensamt inlägg från mig och boysen (J.J & iTod) daterat 22 juni på vår gemensamma sida www.southsidehousecollective.se.
Det stormade ju som bekant tidigare här är en vinkling i ämnet.

Vad händer med Malmö’s nattliv?

Vad händer med Malmö’s centrala delar – eller som vissa kallar det – ”Norra”? (Säkerligen taget från att Norra, som i en glamourös Malmövärld, skulle motsvara Stureplan, dvs ställena i centrum,  och Södra – Södermalm dvs. Möllan)

Vad händer? Finns det något nytänkande i ”Norra”? Finns det någon som vågar visa vägen? Vem vågar dra till med exempelvis en rock-klubb, en dub-step-klubb eller en reagge-klubb? Varför ska alla följa gamla ut-tjatade spår där man försöker tillfredställa alla? Lite Redbull-vodka, lite Sidecar, Rosé och Pripps-Blå? Skithus-stolar i guld med toapapper från Lidl? Mellanmjölk..!
Ingen blir fullständigt tillfredställd – alla går hem med en känsla av att ”jo, det var väl ok”

Vi tror att anledningen till att ”Södra” funkar o bara blir större och bättre är mångfalden och kärleken till vad man gör.
Man kan, vilken kväll man vill, ställa sig mitt i smeten, fundera på vad man vill höra eller vilken typ av människor man vill träffa och utefter det välja ställe. Det finns!!!  Och utefter det valet, bli fullständigt tillfredställd.
Vill man steka finns det, vill man skita i att klä upp sig kan man det – och musikstilarna är heeelt sjuuka! Sist träffade en av oss, två snubbar som lirade 60-tals-reagge på vinyl-sjuor! Fantastiskt skadat men sååå mycket kärlek.
Nu behöver man inte bara diskutera musikstil – motsvarigheten finns såväl i klädstil, som mat, attityd och inredning.

Västra Hamnen tycks vilja köra den glammiga stilen, men där har något ljushuvud till stadsplanerare kommit fram till att ”kvällsliv/nattliv” går att kombinera med bostäder i samma byggnad. Miljö och hälsa som ett brev på posten!
Självklart har det mycket med hyror, tillstånd och liknande att göra. Vissa har lättare, andra svårare. Dessutom verkar olika myndigheter vara tuffare mot de etablerade ställena än de nya. Kanske för att myndighetens maskineri inte ”hinner med” i svängarna. Det verkar vara lättare att kolla upp, och nästan trakassera, de man känner till.
Det kan inte heller, för någon, vara lätt att bedriva alkoholbaserad verksamhet i Sverige med alla föränderliga lagar. Hur i h-vete ska man kunna investera i verksamhet som plötsligt inte är tillåten pga någon ny helt oannonserad lag, där man i vanlig ordning hotar med sprit-tillståndet?

Men:

Kärleken till det nöjet man egentligen startade med att servera måste ligga som grund. Var är viljan att inte bara tjäna pengar utan att också servera kärlek och glädje? Självklart måste man finansiera sin verksamhet men man får inte glömma bort syftet heller. Glädje! Nöje! Vem vågar ge glädje, själ och hjärta?

Vem vill att ”Norra” ska bli ett söndertrasat turist-hak, mycket likt en ut-tjänt semester-ö dit ingen längre vill åka?

iTod, Junior & J.J

Leave a Reply

Facebook Twitter YouTube SoundCloud
Sponsor

Twitter Button from twitbuttons.com

Archives